Granita arbuzowo-cytrynowa orzeźwiająca

4 lipca 2012, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • połówkę niedużego arbuza
  • połówkę cytryny
  • ewentualnie cukier puder do dosłodzenia

Do blendera wrzucamy pokrojonego arbuza bez pestek, wlewamy sok z  połówki cytryny i miksujemy razem chwilkę. Jeżeli uznamy, że za mało słodki jest, dodajemy wg uznania cukier.  Zmiksowanego arbuza wlewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika. Co 15-20 minut wyjmujemy i skrobiemy widelcem, po upływie 2-3 godzin mamy gotowy deser.

Uwaga! należy go szybko spożywać, jest zimny i zmrożony, ale tylko przez chwilkę.

file1341376859



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.