Granita arbuzowo-cytrynowa orzeźwiająca

4 lipca 2012,
dodał: milady
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • połówkę niedużego arbuza
  • połówkę cytryny
  • ewentualnie cukier puder do dosłodzenia

Do blendera wrzucamy pokrojonego arbuza bez pestek, wlewamy sok z  połówki cytryny i miksujemy razem chwilkę. Jeżeli uznamy, że za mało słodki jest, dodajemy wg uznania cukier.  Zmiksowanego arbuza wlewamy do plastikowego pojemniczka i wkładamy do zamrażalnika. Co 15-20 minut wyjmujemy i skrobiemy widelcem, po upływie 2-3 godzin mamy gotowy deser.

Uwaga! należy go szybko spożywać, jest zimny i zmrożony, ale tylko przez chwilkę.

file1341376859



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...