Zupa z głąba i liści kalafiora

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa z głąba i liści kalafiora

Kiedy kupujemy kalafiora z reguły liście i głąb odrzucamy , a to błąd . można z tych części zrobić doskonałą zupę i jarzynkę .

Czas : 1 godzina

Składniki :3 szklanki pokrojonego w kostkę głąba kalafiora i wyciętych z liści grubych
żyłek
3 różyczki kalafiora
3 ziemniaki pokrojone w kostkę
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 kostka bulionu warzywnego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki usiekanego koperku
sól
1 litr wody

Części kalafiora, ziemniaki , kostki bulionowe zalać wodą i gotować 45 minut .Przetrzeć na miazgę blenderem . Dodać masło , koper , śmietankę . Zagotować . Doprawić solą .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz