Spróbuj wspaniałej kardynalskiej oliwy extravergine z Umbrii!

19 czerwca 2012, dodał: Marcin Sz.
Artykuł zewnętrzny

file1340117530

Oliwa extravergine tłoczona w gospodarstwie Luigi Tega w przeszłości była dostarczana na stoły watykańskiej hierarchii kościelnej, dlatego też z czasem zaczęto nazywać ją oliwą kardynalską.

Oliwa extravergine „Olio del Cardinale” została wytłoczona z typowych dla Umbrii odmian oliwek Moraiolio, Frantoio oraz Leccino. Oliwki zebrane zostały zebrane metodą tradycyjną, owoc po owocu, tak by nie zostały uszkodzone przed tłoczeniem.

Tłoczenie odbywa się metodą tradycyjną, na zimno przy użyciu prasy mechanicznej.

Pasja wkładana w pracę sprawaia, że co roku oliwy z gospodarstwa Luigi Tega zostają wyróżnione przez smakoszy i degustatorów w wielu konkursach i przeglądach.

Zbiór owoców używanych do wytłoczenia tej oliwy odbywa się w pierwszej i drugiej dekadzie października. W tym okresie oliwki nie są jeszcze do końca dojrzałe, dzięki czemu oliwa ma zdecydowany ziołowy charakter. Jeżeli lubisz oliwy z charakterem, ta jest idealna dla Ciebie!

Bardzo niska kwasowość (0,20%) jest gwarancją wysokiej jakości produktu, a tłoczenie z niedojrzałych oliwek gwarantuje wysoką zawartość antyutleniaczy w oliwie!

Właśnie teraz proponujemy tą oliwę w specjalnej, promocyjnej cenie! Zapraszamy do zakupów!