Grillowane pomidory nadziewane jajkiem i pieczarkami

17 maja 2018, dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

Lubisz grillować? Teraz jest idealny czas na to, aby przygotowywać lekkie dania z grilla, dlatego specjalnie dal Ciebie przygotowałam smaczną przekąską, która może również zastąpić tradycyjne śniadanie: faszerowane pomidory jajkiem i różnymi pysznymi dodatkami. Naturalnie możecie tutaj puścić wodze fantazji i do swojej przekąski dodać np: ser mozzarella lub pleśniowy, kawałki szynki lub kiełbasę pokrojoną w kostkę, cukinię, posypać danie rukolą lub natką.

Składniki:

  • 3 duże pomidory
  • 3 jajka małe
  • Kawałek sera feta
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • 1 cebula czerwona
  • 4 pieczarki

Pomidory umyj i osusz, ostrym nożem odkrój wierzchy. Wydrąż miąższ. Cebule pokrój i usmaż, dodaj do niej pokrojone pieczarki, dopraw sola, pieprzem, bazylią. Farszem napełnij pomidory do 3/4 wysokości, na wierzch każdego wbij jajeczka, posyp serem feta. Pomidory ułóż – każdy osobno – na posmarowanej olejem folii aluminiowej. Piecz na grillu ok. 20