Fasolka po bretońsku

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ½ kg fasoli
    20 dkg kiełbasy
    20 dkg boczku wędzonego
    1 cebula
    olej do smażenia
    koncentrat pomidorowy
    sól
    pieprz
    vegeta pikantna
    listek laurowy
    ziele angielskie

    majeranek


      Fasolę namoczyć na noc. W tej samej wodzie co się moczyła, gotujemy około ½ godziny. Następnie podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę, kiełbasę i boczek. Gotujemy następne ½ godziny. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy do smaku.

      file1263739428



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...