Purre z marchewką

17 stycznia 2010, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 30 dkg ziemniaków
  • 1 duża marchewka
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 30%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/3 szkl. mleka

Sposób przygotowania:
Ziemniaki i marchewkę oczyścić, oskrobać, pokroić w mniejsze m/w równe kawałki, ugotować, razem z obranym ząbkiem czosnku, do miękkości, odcedzić. Po odsączeniu utłuc tłuczkiem dodając mleko i masło, następnie dodać koncentrat, wymieszać dokładnie i doprawić solą. Podawać posypane zrumienioną cebulką, do wszelkiego rodzaju mięs.

file1263723114



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz