Kapusta z grzybami z podsmażanymi żeberkami

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 główka kapusty
    1 kg żeberek
    garść grzybów suszonych
    1,2 kg grzybów leśnych (mogą być różne)
    pętko kiełbasy
    30 dag boczku wędzonego lub innej wędliny
    1 marchew
    2 cebule
    wegeta
    pieprz
    listek
    ziele angielskie
    masło do smażenia

      Żeberka umyć, gotować do miękkości. Wyjąć. Do wywaru wrzucić poszatkowaną kapustę z marchewką, gotować 1/2 godziny, następnie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną wędlinę z cebulą. Dodać także wcześniej namoczone grzyby suszone. Wszystko gotować do miękkośći z wszystkimi przyprawami. Grzyby leśne umyć, pokroić, także poszatkować drobno cebulę. Podsmażyć na maśle razem z żeberkami na złoty kolor, doprawić do smaku.Żeberka wraz z grzybami i cebulą wyłożyć na półmisek i wkoło obłożyć kapustą z grzybami. Bardzo smaczne, aromatyczne danie i smakuje zupełnie inaczej jak zwykła kapusta.

      file1263588512



      FORUM - bieżące dyskusje

      Odciski na palcach stóp
      Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
      Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
      Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
      Nocleg Rewa
      Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
      Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
      Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...