Kapusta z grzybami z podsmażanymi żeberkami

15 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1 główka kapusty
    1 kg żeberek
    garść grzybów suszonych
    1,2 kg grzybów leśnych (mogą być różne)
    pętko kiełbasy
    30 dag boczku wędzonego lub innej wędliny
    1 marchew
    2 cebule
    wegeta
    pieprz
    listek
    ziele angielskie
    masło do smażenia

      Żeberka umyć, gotować do miękkości. Wyjąć. Do wywaru wrzucić poszatkowaną kapustę z marchewką, gotować 1/2 godziny, następnie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną wędlinę z cebulą. Dodać także wcześniej namoczone grzyby suszone. Wszystko gotować do miękkośći z wszystkimi przyprawami. Grzyby leśne umyć, pokroić, także poszatkować drobno cebulę. Podsmażyć na maśle razem z żeberkami na złoty kolor, doprawić do smaku.Żeberka wraz z grzybami i cebulą wyłożyć na półmisek i wkoło obłożyć kapustą z grzybami. Bardzo smaczne, aromatyczne danie i smakuje zupełnie inaczej jak zwykła kapusta.

      file1263588512