Papryka faszerowana grzybami leśnymi

13 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    2 papryki
    1/2 kg grzybów leśnych (różne)
    20 dag mięsa mielonego
    mała czerstwa bułeczka
    1 cebula mała
    olej
    przyprawy:
    wegeta
    sól
    pieprz
    jajko
    ser żółty


      Mięso przygotowujemy tak jak na kotlety mielone, wyrabiamy i wkładamy do wcześniej przekrojonej i oczyszczonej papryki (paprykę wcześniej dobrze posolić). Grzyby przebrać, pokroić, opłukać i odsączyć na sicie. Podsmarzyć z przyprawami na oleju aż odparuje woda. Nakładać na paprykę do pełna na mięso. Zalać do połowy papryki wodą, dodać listek laurowy i wegetę. Gotować około 25 minut przykryte pokrywką na wolnym ogniu. Pięć minut przed końcem gotowania posypać startym serem. Podawać z ziemniakami obficie polanymi sosem grzybowym i dowolną surówką.

      file1263394646



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....