Wyspy Karaibskie, zdominowane przez radość życia i jedzenia, są popularnym kierunkiem podróży wakacyjnych Polaków. Tropikalny klimat i kuchnia pełna smakowitych połączeń sprawiają, że Karaiby postrzegane są jako raj na ziemi.
W kuchni karaibskiej warzywa łączy się z owocami dojrzewającymi w tropikalnym słońcu. Popularne jest dodawanie sosów owocowych lub samych owoców do potraw mięsnych. Nikogo na Wyspach Karaibskich nie zdziwi połączenie mleczka kokosowego, ziół i mieszanek przyprawowych o ognistym temperamencie. Słodycz owoców i warzyw miesza się z pikanterią, ostrym posmakiem chilli czy korzennym kolendry.
Warzywa na patelnię karaibskie marki FRoSTA to pierwsza i jedyna na rynku kompozycja ananasa, mango, brokułów, fasolki szparagowej, marchewki, cebuli, papryki oraz marchewki żółtej. Egzotycznego smaku dodaje jej sos przyrządzony na bazie mleczka kokosowego i oryginalnych przypraw. Mieszanka soczystych warzyw, tropikalnych owoców oraz sosu rozpala zmysły i pozwala przeżyć kulinarną przygodę.
Warzywa na patelnię karaibskie od FRoSTY uwodzą smakiem, zapachem i wyglądem. Do ich przyrządzenia wystarczy 8 minut. Mogą być spożywane jako samodzielne danie, pyszny dodatek lub baza do potraw. Pozwolą przygotować m.in. szaszłyki z krewetek w sosie curry, grillowane banany po karaibsku oraz kurczaka w sosie ananasowo-kokosowym. Przepisy na dania z Warzywami na patelnię karaibskimi są dostępne na www.frosta.pl.
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
Produkt: Warzywa na patelnię karaibskie
Gramatura: 400g
Cena: ok. 6,5 zł