Wiosenna sałatka z liczi i truskawkami

31 marca 2012, dodał: Jola66
Artykuł zewnętrzny
  • 2 truskawki
  • 2 owoce liczi
  • garść sałaty z roszponką i radicchio
  • 1 łyżka oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1/2 op. sosu sałatkowego koperkowego Fit up

Sałaty z torebki rozrzucamy na talerzu. Umyte truskawki kroimy w plastry i  układamy na talerzu. Owoce liczi wyjmujemy z osłonek, usuwamy pestkę i  kroimy, układamy na truskawkach. Przygotowujemy sos z mieszaniny oliwy z  oliwek, łyżeczki octu balsamicznego i połowy opakowania sosu sałatkowego, mieszamy. Sałatkę skrapiamy sosem, w którym są prażone ziarna soi i słonecznika.

file1333183805