Placuszki z jabłkami z grilla

28 lutego 2012, dodał: anastazja1621
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 jajko,

3 białka,

1 duże jabłko pokrojone w kostkę lub starte na tarce

otręby – 3 łyżki (albo płatki owsiane)

cynamon, bakalie

jogurt do polania

Przygotowanie:

Mieszamy na jednolitą gęstą masę wszystkie składniki. Jeśli masa jest zbyt wodnista, wówczas można odłożyć na chwilę, aż składniki namiękną, albo można dorzucić otrąb, czy więcej cynamonu. Następnie układamy łyżką na elektrycznym grillu dwa placuszki. Po ok 15- 20 minutach placuszki są gotowe. Podajemy je polane jogurtem i posypane owocami sezonowymi. Danie świetne zarówno na śniadanie, na owocowy obiad lub po prostu na deser.

file1330457744



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz