Grillowane gruszki z serem pleśniowym

1 lutego 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • ser pleśniowy
  • sałata mix
  • oliwa z oliwek
  • pieprz kamis
  • sól
  • sok z limonki
  • salami hiszpańskie
  • gruszka
  • Mix sałat myjemy suszymy i układam na talerzu. Gruszki myjemy nie obieramy z łupiny. Kroimy je w plasterki wzdłuż, pomijając gniazdo nasienne.  Ser pleśniowy kroimy w długie plasterki. Kiełbasę salami ja używam hiszpańskiej kroimy w plasterki sałaty solimy, kropimy oliwą i sokiem z limonki. Patelnię grillową nagrzewamy. Można tez zrobić to na grillu elektrycznym jeżeli taki posiadamy Kładziemy plastry gruszki podpiekamy i nakładamy plasterek sera i salami. Następnie obracamy na chwilę aby ser się stopił zapiekamy i podajemy na sałacie. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.