Grillowane kotlety z cebulką i brukselką
Artykuł zewnętrzny
składniki:
300 g mielonego mięsa
2 cebule
4 łyżki musztardy
2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
jajko
5 łyżek tartej bułki
2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
200 g brukselki
sól, pieprz
olej
przygotowanie:
mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy musztardę, posiekaną 1 cebulę, przyprawę do mielonego, bułkę tartą oraz sól i pieprz i natkę suszoną. Dokładnie wyrabiamy masę. Na patelnię grillową wlewamy olej, gdy będzie już rozgrzany układamy wcześniej uformowane kotleciki i smażymy aż będą z obu stron ładnie złoto-brązowe. Pod sam koniec dodajemy plastry cebuli.
W tym czasie gotujemy umytą brukselkę, z której wycięliśmy wcześniej twarde końcówki.
Kotleciki podajemy z cebulką i kawałkami ugotowanej brukselki.