Krem miętowy z czekoladą

3 września 2012,
dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szklanki mleka

szklanka liści mięty

6 żółtek

6 łyżek cukru

3 łyżki likieru miętowego

1/2 tabliczki startej czekolady

Przygotowanie:

Zagotować mleko z miętą, trzymać na małym ogniu około pół godziny, aby mleko przeszło miętowym smakiem. Odcedzić. Z żółtek i cukru ukręcić biały kogel-mogel. Na bardzo małym ogniu dodawać stopniowo ciepłe mleko do żółtek, cały czas ubijając trzepaczką. Nie zagotować! Można podawać na ciepło lub na zimno posypany kawałeczkami gorzkiej czekolady .

fot. redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...