Krem miętowy z czekoladą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Krem miętowy z czekoladą

3 września 2012, dodał: krokodyl
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

2 szklanki mleka

szklanka liści mięty

6 żółtek

6 łyżek cukru

3 łyżki likieru miętowego

1/2 tabliczki startej czekolady

Przygotowanie:

Zagotować mleko z miętą, trzymać na małym ogniu około pół godziny, aby mleko przeszło miętowym smakiem. Odcedzić. Z żółtek i cukru ukręcić biały kogel-mogel. Na bardzo małym ogniu dodawać stopniowo ciepłe mleko do żółtek, cały czas ubijając trzepaczką. Nie zagotować! Można podawać na ciepło lub na zimno posypany kawałeczkami gorzkiej czekolady .

fot. redakcja

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz