Ciasto z budyniem: Słodki cukiereczek
BISZKOPT: 6 jajek, szkl. cukru, szkl. mąki, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem. Na koniec wsypać kakao. Przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 25x36cm, piec ok. 25-30 min w temp. 175st. Przestudzić.
KREM: 1/2 l mleka, 1,5 paczki budyniu o smaku biszkoptowym (może być inny), 4 łyżki cukru, 20 dag masła w kostce.
Na mleku z cukrem ugotować budyń. Przestudzić. Utrzeć z masłem.
PONADTO: 20 szt. herbatników maślanych, 25 dag ptasiego mleczka, 2 paczki drażetek o smaku orzechowym, tabliczka czekolady, 3 łyżki mleka.
Na ciasto wyłożyć połowę budyniu, na to ułożyć przełamane na trzy części ptasie mleczko oraz drażetki. Wyłożyć pozostały budyń. Przykryć herbatnikami, polać czekoladą stopioną z mlekiem.
Pyszne połączenie…