Babeczki z owocami

14 stycznia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 1/2 kost. margaryny, 1 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/3 szkl. cukru, łyżeczka cukru waniliowego, jajko, płaska łyżeczka proszku d/p.

Ze składników zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w  folię aluminiową i włożyć na pół godz do lodówki. Foremki do babeczek natłuścić i cienko wysypać mąką. Ciasto rozwałkować, wylepić babeczki. Piec 15 min w temp. 200st. Lekko przestudzić i wyjąć z foremek.

Krem: 2/3 szkl. śmietany 30%, łyżeczka cukru pudru, owoce (maliny, jagody, poziomki, truskawki).

Śmietanę ubić z cukrem, ponakładać do babeczek. Udekorować owocami (mrożone rozmrozić!!).

file1326557247