Naleśniki z sosem chili

29 grudnia 2011, dodał: Alena
Artykuł zewnętrzny

Najpierw należy usmażyć zwykłe naleśniki ( nie dodajemy cukru).

Smażymy tyle naleśników ile zaplanowaliśmy. Następnie kroimy drobno cebulkę, pieczarki, paprykę oraz w kostkę filet z piersi kurczaka. Kurczaka doprawiamy solą morską, pieprzem, odrobiną curry. Podsmażamy kurczaka , a gdy jest już gotowy przekładamy go do miski. Teraz wrzucamy na patelnię pieczarki i paprykę, a gdy nieco się podsmażą dodajemy cebulę. Farsz musi być dobrze podsmaży, ale nie przypalony.W małym garnku gotujemy wodę z listkiem laurowym (czasami wrzucam do tego trochę kurczaka). Dodaję do tego kilka sporych łyżek koncentratu pomidorowego oraz chili ( według uznania), soli, pieprzu czarnego, odrobinę cukru. Na naleśniki wykładamy farsz (kurczak, pieczarki, papryka). Zwijamy je i polewamy gorącym sosem. Możemy je posypać posiekanym szczypiorkiem albo pietruszką. Smacznego!