Jarzynka z botwinki

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z botwinki


Przygotowywałam botwinkę na zupę . Podczas podsmażania botwinki spróbowałam czy jest już dostatecznie miękka . Tak mi posmakowała ,że doszłam do wniosku ,że można ją doprawić ją na pikantnie i podawać jako jarzynkę .

Czas : 10 minut

Składniki :
1 pęczek botwinki
1 łyżka oleju
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony

Botwinkę oczyścić , drobno pokroić .W woku lub dużej patelni rozgrzać tłuszcz .Wrzucić botwinkę i smażyć mieszając przez 5-10 minut na chrupko. Doprawić do smaku solą i pieprzem .

Nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Widać ofensywę reklamową, chyba słabo się sprzedaje....
Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Od 20 lat choruje na luszczyce, przerobilam juz wszystko chyba. Musisz wzmocnic odpornosc organizmu, zminimalizowac...
Nadwaga i otyłość u dzieci
Tak byłoby dobrze, bo jednak częste sięganie po łakocie wynika głównie z przyzwyczajenia....
Samotne wakacje - jak je spędzić?
Czemu? Podróżowanie w pojedynkę może być naprawdę super. Jedyne, co mi podczas takich wyjazdów...