Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tilapia z ,, zieloną kołderką ,,

Delikatna rybka obłożona ogórkową ,, kołderką „

Czas : 20 minut

Składniki :

2 filety Tilapii ( wielkość zależy od tego jakie porcje są potrzebne )
sok z cytryny
pieprz mielony
1 mały ogórek
1 kiwi
1 łyżka pokrojonego koperku
2 łyżki ziaren prażonego słonecznika ( solony- łuskany )
2 łyżki masła
1 łyżka oleju + 1 łyżeczka
sól
1 łyżka maki

Rybę skropić sokiem z cytryny , posolić , popieprzyć , oprószyć mąką i usmażyć na maśle z olejem na rumiano. W tym czasie na drugiej małej patelence rozgrzać łyżeczkę oleju. Wrzucić na tłuszcz utartego na jarzynowej tarce ( grube oczka ) ogórka ( ze skórką ), pokrojony koper, słonecznik i obrane i pokrojone w kawałki kiwi .Smażyć 2 minuty mieszając . Doprawić do smaku solą , pieprzem, sokiem z cytryny .
Podawać rybę obłożoną ,, zieloną kołderką „ z ziemniakami z wody i surówką .

 

nadesłała: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz