Czekoladowiec kokosowy

18 października 2011, dodał: Erna
Artykuł zewnętrzny

Czekoladowiec kokosowy

Ciasto:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 400, 1 szkl. cukru,
  • 1 szkl.oleju, 5 jajek,
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Jajka całe ubić z cukrem dodać  ubijając mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wylać ciasto na  dużą blachę. Piec ok. 35-40 min.

Krem:

  • 500 ml. śmietany 30%,
  • 2 tabliczki białej czekolady,
  • 100 gr wiórek kokosowych.

Roztopić 2 tabl.czekolady-przestudzoną czekoladę wlać do ubijanej śmietany i wsypać wiórki.

Ciasto ostudzone przekroić na 2 części. Przełożyć kremem. Wierzch ciasta można posmarować cienko kremem i zetrzeć ze cztery kostki ciemnie czekolady

Smacznego.