Marchewkowiec ciasto z marchwi

16 października 2011, dodał: szila
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szklanki marchwi utartej na średnich oczkach
3 jajka
1,5 szklanki mąki
1,5 szklanki cukru
1 niepełna szklanka oliwy
1 szklanka rodzynek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka gałki muszkatołowej

Przygotowanie:

Zetrzeć marchewkę na średnich oczkach i dodać 1 szklankę cukru, aby marchewka zmiękła, pozostawiamy to na 10-15min, po czym odlewamy nadmiar soku. Pozostałe składniki, w tym 0,5 szklanki cukru, wymieszać razem i na koniec dodać marchewkę, wymieszać raz jeszcze. Taką masę wylewamy na wyłożoną papierem blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st., przez ok. 40-45 min. Smacznego!

Dobra rada: na ciasto można wylać polewę, można również dodać orzechy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺