Maślane ciasteczka z migdałami

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag.mąki tortowej

1i1/2 kostki masła

20dag.cukru pudru

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 szklanka posiekanych migdałów

3 żółtka

łyżka soli

Przygotowanie:

Masło posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, cukier, śmietanę i sól.
Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 1 godzinę.Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na romby.
Posypać je migdałami, lekko wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...