Pierogi ze szpinakiem i serem feta

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej

szklanka wody

szczypta soli

łyżeczka masła

opakowanie mrożonego szpinaku

ser feta

Przygotowanie:

Zagnieść ciasto z podanych składników. Szpinak rozmrozić na odrobinie oliwy i  dobrze odparować.  Pod koniec dodać rozkruszoną fetę i chwilę razem poddusić.  Farsz ostudzić. Ciasto rozwałkować, wycinać szklanką koła i  nakładać po łyżeczce farszu.  Zlepione pierogi gotować w osolonym wrzątku przez 3 minuty od kiedy wypłyną na powierzchnię.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...