Gulasz z makaronem

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag.cielęciny

20dag.makaronu rurki

3 cebule

3 łyżki koncentratu pomidorowego

łyżka smalcu

kostka rosołowa

łyżka mąki

sól

pieprz

listek laurowy

kilka gałązek świeżego tymianku

2 czerwone papryki

kilka pomidorków koktajlowych

1 zielona papryka

cukinia

Przygotowanie:

Mięso pokroić w grubą kostkę,oprószyć mąką  i podsmażyć na smalcu. Przełożyć do rondla.Cebule,papryki i cukinię pokroić w grubą kostkę, a pomidorki na pół.Podsmażyć na smalcu ze smażenia  mięsa. Dodać do rondla z mięsem. Tłuszcz pozostały ze smażenia połączyć z koncentratem pomidorowym. Zagotować. Wlać do mięsa i warzyw. Dodać listek laurowy, sól i pieprz.Dusić na małym ogniu przez 40 minut pod przykryciem. W szklance gorącej wody rozpuścić kostkę rosołową. Bulionem podlewać duszące się mięso. Makaron ugotować al dente, odcedzić i dodać do gulaszu. Na koniec posypać tymiankiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz