Zimowa surówka

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
50 dag kapusty
20 dag cebuli
50 dag marchwi
50 dag jabłek
zalewa:1l wody, 2 dag soli, 2 łyzki cukru, kwas cytrynowy

Wykonanie:

Cebulę obrać , pokroić wrzucić na 3 min na osolony wrzątek, odcedzić.
Kapustę poszatkować. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Z podanych składników ugotować zalewę, rozlać do słoików. Włożyć przygotowane warzywa. Zamknąć słoiki, pasteryzować 30 min.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...