Indyk duszony z warzywami

9 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 4 porcje:

  • 35 dag piersi z indyka
  • średnia cukinia
  • duża czerwona papryka
  • 2 duże pomidory
  • duża cebula
  • 1/2 szklanki wywaru z kurczaka
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka tymianku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrek papryki

Porcja: ok. 200 kcal

1) Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym, pokrój w dość cienkie paski
2) Warzywa opłucz, osusz, obierz. Cukinię pokrój w plasterki, cebulę, paprykę oraz pomidory w dużą kostkę. Czosnek pokrój w plasterki

3) W garnku zagotuj wywar z kurczaka ( może być też bulion drobiowy z kostki), włóż rozdrobnione warzywa. Gotuj 5 min na średnim ogniu, po czym dołóż mięso, czosnek, tymianek, , słodka i ostrą paprykę. Duś na średnim ogniu pod przykryciem około 12-20 min. W razie potrzeby dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z bagietką.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...