Zapiekanka z kaszy jęczmiennej

25 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny
  • Kasza jęczmienna 50 g
  • Woda 100 g
  • Olej sojowy lub słonecznikowy łyżeczka 10 g
  • Marchew ½ szt.
  • Pietruszka ½ szt.
  • Seler – plasterek
  • Masło 10 g (½ łyżeczki)
  • Zielona pietruszka, koperek, bazylia, majeranek, sól, bułka tarta

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Kasze ugotować na małym ogniu z dodatkiem oleju. Oczyszczone warzywa opłukać i zetrzeć na tarce, ugotować w niewielkiej ilości wody i doprawić do smaku. Kaszę włożyć do naczynia żaroodpornego, na przemian z warzywami (pierwsza i ostatnia warstwa to kasza). Posypać natką i koperkiem. Po wierzchu polać pozostałym masłem. Zapiec w piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...