Ryż z ziołami, jabłkiem i bekonem

18 lipca 2011, dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki

  1. 3 1 / 2 szklanki wody
  2. 1 1 / 2 szklanki niskotłuszczowego bulion z kurczaka
  3. 1 szklanka niegotowane dzikiego ryżu
  4. 15 dag boczku
  5. 3 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
  6. 3 szklanki pokrojonego w kostkę selera
  7. 1 łyżka wody
  8. 1 szklanka niegotowanego ryżu długoziarnistego białego
  9. 1 3 / 4 szklanki rodzynek
  10. 3 / 4 szklanki suszonych wiśni
  11. 3 / 4 szklanki suszonej żurawiny
  12. 1,5 dag suszonych moreli
  13. 1 szklanka pokrojonego w kostkę jabłka ze skórką
  14. 1 / 2 szklanki posiekanej natki pietruszki
  15. 6 łyżek suszonych ziół

1. W rondelku na średnim ogniu, doprowadzić 1 1 / 2 szklanki wody i rosół do wrzenia. Wymieszać z dzikim ryżem. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 45 minut.

2. Boczek umieścić na dużej, głębokiej patelni. Smażyć na średnim dużym ogniu, aż będzie równomiernie brązowy. Odlewając tłuszcz wysuszyć boczek, rozdrobnić go i odłożyć na bok.

3. Na patelnię z odlanym tłuszczem z boczku, wrzucić cebulę i seler, zmieszać z 1 łyżką wody. Smażyć, aż bardzo zmiękną, około 20 minut.

4. Dodać resztę wody, biały ryż, porzeczki, wiśnie, żurawinę, morele, jabłka i dziki ryż. Kontynuować gotowanie 20 minut, aż ryż dziki i biały ryż będą miękkie.

5. W dużej misce wymieszać boczek i mieszaninę cebuli z mieszaniną ryżu. Przyprawić natką pietruszki i  ziołami.

file1310976140



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...