Risotto na winie

18 lipca 2011,
dodał: Ciupakabra
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szklanki ryżu arborio

dwie garście grzybów

1 cebula

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

4 szklanki bulionu

1/4 szklanki tartego parmezanu

30-40 g masła

Cebulę zeszklić. Dodać ryż, smażyć mieszając. Wlać wino i zagotować z ryżem. Wlać dwie

chochle gorącego bulionu. Gotować mieszając. Dolewać stopniowo bulion. Po ok. 15 min.

spróbować ryż. Risotto może być bardziej lub mniej płynne. Ilość płynu, który wchłonie ryż,

bywa różna. Dodać parmezan, zamieszać, odstawić na 10 min.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.