Kabaczek faszerowany mięsem i ryżem

17 lipca 2011,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 duży kabaczek/cukinia

2 jajka

około 400 g mieszanego mięsa mielonego

torebka ugotowanego ryżu

puszka pomidorów

300 g sera żółtego

natka pietruszki, zioła, sól i pieprz.

Mięso połącz z jajkiem i ziołami, a następnie podsmaż na patelni, aż zacznie nabierać białego koloru, wymieszaj z ugotowanym ryżem. Następnie obierz kabaczka ze skórki, przekrój na pół, wydrąż miąższ z pestkami i napełnij je przygotowanym farszem. Posyp po wierzchu startym serem. Tak przygotowany kabaczek włóż do naczynia żaroodpornego i polej zalej pomidorami z puszki. Duś aż warzywo będzie miękkie, a ser rozpuści się.

Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

file1310898992



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...