Sos z pieczarkami i z piersią z kurczaka w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
pierś z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
papryka 1 sztuka
masło 2 łyżki
śmietana 1-2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski lub na kawałki. Pieczarki umyć i pokroić w ćwiartki. Małe dodajemy w całości. Paprykę oczyścić, umyć i podzielić na kawałki. Paprykę jednokolorową można zastąpić kawałkami kolorowych papryk. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć mięso i pieczarki. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Podlać bulionem lub wodą. Dusić ok 15 minut pod przykryciem. Dodać paprykę. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić do miękkości papryki. Dodać śmietanę, wymieszać i doprawić do smaku.