Wakacyjny sorbet

29 czerwca 2011, dodał: jaga23
Artykuł zewnętrzny

Składniki:


– 3 szklanki posiekanych truskawek,
– pół szklanki jagód,
– pół szklanki soku z pomarańczy,
– sok z połowy cytryny,
– 2/3 szklanki cukru,
– pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy,
– pół łyżeczki skórki otartej z cytryny.

Cukier zalewamy szklanką wody, gotujemy i studzimy, tworząc tym sposobem syrop. Owoce, soki i skórki miksujemy tak długo, aż uzyskamy jednolitą masę. Stopniowo dodajemy ostudzony syrop cały czas miksując. Przygotowany w ten sposób mus przekładamy do naczynia i mrozimy, co jakiś czas mieszając. Zamrożony sorbet należy zmiksować, napełnić nim pucharki i od razu podawać.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺