Kluski po rzymsku

22 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 100g mąki
  • 4 łyżki
  • bułki tartej
  • 4 jaja
  • 400g szpinaku
  • 3 łyżki margaryny
  • 2/3 szkl. mleka
  • sól

Wykonanie

Szpinak przebrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, odcedzić, wystudzić i zemleć. Mleko zagotować z margaryną, wsypać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać, wbijać po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie dodać tartą bułkę i szpinak; posolić. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę, ugotować, odcedzić.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...