Smażona ryba z serem w niecałe 30 min:)

15 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Ryba w zapiekanym serze zawsze smakuje mojej rodzinie wyśmienicie.

Składniki

  • 3 filety mrożonej ryby (może być mintaj)
  • ok 10 plasterków żółtego sera (np. edam)
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, sok z cytryny, olej do smażenia

Wykonanie

Filety trzymam pod bieżącą wodą by uległy trochę rozmarznięciu. Następnie kroję je w prostąkąty. Skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam solą i pieprzem. Na każdy z osobna kawałek ryby nakładam plasterek żółtego sera i panieruję czyli maczam w jajku doprawionym solą i pieprzem oraz obtaczam go w bułce tartej. Smażę je na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju do zarumienienia z obu stron.

Życzę smacznegooo:)

file1308144884