Pyszne spagetti po sycylijsku w niecałe 30 minut

15 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

To chyba najprostsze danie jakie robiłam. Jest świetne w smaku i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

makaron spaghetti
oliwa
puszka tuńczyka w oleju
4 pomidory lub sos pomidorowy w kartoniku
3 ząbki czosnku
pietruszka zielona,
cytryna
ser żółty
sól,pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy na poltwardo lub jak kto lubi.
Na rozgrzanej patelni z oliwą  rumienimy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy rozdrobnonego tunczyka i chwile podsmażamy razem z czosnkiem. Pomidory kroimy w cząstki i dodajemy do sosu. Czekamy az sie pięknie rozpadną. Jezeli dodajemy sos, to tak na oko aby uzyskac konsystencje sosiku. Przyprawiamy leciutko solą i pieprzem.
Ugotowany makaron polewamy sosikiem, posypujemy startą skórką z cytryny (ten dodatek jest najwazniejszy – dodaje smaku!!!), poszatkowaną pietruszką zieloną i startym żółtym serem.

Życzę Smacznego:)

file1308143702



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz