Jajka z farszem

9 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 dużych jaj, na twardo, obranych
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 3 plastry usmażonego i rozdrobnionego boczku + więcej do ozdobienia
  • 2 pomidory cherry, bez nasion, drobno posiekanych
  • 1 łyżka zmielonej suszonej pietruszki
  • Sól
  • Świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Przekroić jajka wzdłuż. Wyjąć żółtka i włożyć je do średniej miski. Rozgnieść żółtka widelcem i wymieszać z majonezem, bekonem, pomidorami i pietruszką. Dodać sól i pieprz do smaku i dobrze zmiksować.

Napełnić jajka po równo mieszaniną z żółtka i udekorować boczkiem.

Smacznego!

file1307616228