Jajka w trzech kolorach:)
Artykuł zewnętrzny
Czas jaki jest potrzebny na przygotowanie tych kolorowych smakołyków to zaledwie 20 min.
Składniki:
- 6 jajek
- 150 g twarożku homogenizowanego
- 1 łyżeczka chrzanu
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- po 3 gałązki koperku i natki pietruszki, pęczek szczypiorku
- sól i pieprz
Do dekoracji:
- 1/4 pomidora
- 1 korniszon
- 3 gałązki kopru
- nieco rzeżuchy
Sposób przyrządzenia:
Jajka gotuję na twardo a następnie obieram je i przekrawuję na pół wyjmując żółtka. Twarożek dokładnie rozcieram z żółtkami i doprawiam do smaku piperzem oraz solą. Masę dzielę na 3 części. Do jednej dodaję chrzan do drugiej koncentrat pomidorowy a do trzeciej drobno posiekaną zieleninę. Tak przygotowanymi kremami napełniam białka. Dekoruję pokrojonym w kosteczkę pomidorem oraz plasterkami korniszona, posypuję koperkiem. Na środku talerza rozsypuję rzeżuchę a na wierzch układam jajka.