Spagetti z sosem tuńczykowo-pomidorowym i groszkiem

29 maja 2011, dodał: Dobika
Artykuł zewnętrzny

Pyszne danie pełne smaku i aromatu, a przygotowuje się w niecałe 25 min. Pychota!!!

Składniki:
spaghetti –  200 g
duży pomidor – 1 szt.
cebula – 1 szt.
przecier pomidorowy – 3 łyżki
sok pomidorowy – 100 ml
tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka
groszek zielony z puszki – 150 g
papryczka chilli w proszku – 1 łyżeczka
cukier – 2 łyżeczki
sól i pieprz świeżo mielony – do smaku
olej – 2 łyżki

Przygotowanie:
W garnku zagotować wodę,włożyć spaghetti,pomieszać i gotować 5 min. Wyłączyć, przykryć pokrywką i pozostawić na 5 – 10 min.
Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulkę, smażyć przez 3 min, dodać drobno pokrojonego pomidorka – smażyć 3 min. wlać sok, dodać przecier pomidorowy, cukier, papryczkę chilli – zagotować, dusić 5 min., czas od czasu mieszając, włożyć tuńczyka razem z sosem, dodać groszek, doprawić solą i pieprzem do smaku – dusić jeszcze 8 min.
Makaron odcedzić, wyłożyć porcje na talerze, polać sosem i od razu podawać.

SMACZNEGO!!!!

file1306660713



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...