Zimowy piernik

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Masło utrzyj z 20 dag cukru i 20 dag miodu, dodając kolejno 4 żółtka, połącz
z  40 dag mąki i  przyprawą piernikową. Dodaj umyte i osuszone rodzynki i skórkę pomarańczową. 2 łyżeczki sody oczyszczonej rozpuść w małej ilości wody, dodaj do ciasta, wymieszaj. Na końcu dodaj delikatnie pianę z ubitych białek, ciasto przełóż do natłuszczonej blachy, piecz 0k. 50 minut w 180″C.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...