Pasta z gotowanego kurczaka

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosta , delikatna pasta robiona przy okazji gotowania wywaru na kurczaku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 1 szklanka ugotowanego mięsa z kurczaka ( obranego ze skórek , chrząstek i kości )
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta grubo mielonego pieprzu kolorowego

Mięso zmiksować w malakserze na pastę . Dodać majonez i dobrze wymieszać . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .

Można podawać na krakersach, faszerować tą pastą jajka, warzywa, smarować pieczywo

file1304097967



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zgubić piwny brzuszek?
Który facet wypije mineralną zamiast piwa ? Ja nie znam takiego...
Zajęci na Tinderze
Raczej nudzi im się w dlugoletnich związkach , więc nowych wrażeń szukają ...
Perfumy a znak zodiaku
Ja lubię drzewne nuty , jestem Wagą a więc to by się zgadzało
Smutek po śmierci pupila
Też współczuję, bo to wielka trauma patrzeć na cierpienie bezbronnego zwierzaka.... A sprawę bezdomnych...