Pasta z białej fasoli do wafli

29 kwietnia 2011, dodał: MADGALENA MAKSYMOWICZ
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g (1 i 1/2 szklanki)  białej fasoli (może być z  puszki),

2-3 ząbków czosnku,

papryka chili w proszku,

kilka ziaren sezamu (opcjonalnie),

kilka ziaren siemienia lnianego (opcjonalnie),

szczypiorek lub natka pietruszki,

2 łyżki soku z cytryny,

3 łyżki oliwy z  oliwek,

sól, pieprz.

Wykonanie:

Odsączoną fasolę pokroić drobno i odstawić. Czosnek oraz papryczkę chili zmiksować blenderem. Do uzyskanej masy dodać sok z cytryny, oliwę i przyprawy. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Oprószyć pokrojoną natką lub szczypiorkiem oraz ziarnami sezamu i siemienia lnianego.