Ragout Ziemniaczane

14 kwietnia 2011, dodał: Dobika
Artykuł zewnętrzny

Pyszne danie jednogarnkowe wspaniale komponuje się smak ziemniaczków,mięsa,marchewki i cebulki w aksamitnym sosie własnym:-) Pychota!!!

składniki:

  • 1 kg ziemniaczków
  • 3 duże marchewki
  • 800 g mięsa wieprzowego
  • 1 duża cebula
  • 1 bulionetka
  • łyżka oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka papryczki chilli
  • szczypta soli i pieprzu

wykonanie:

Ziemniaki obrać ze skórek,pokroić na ćwiartki.Mięso pokroić w kostkę -smażyć na ostrym ogniu, na oleju, na złoty kolor,włożyć do ziemniaków. Marchewkę oczyścić i pokroić na plasterki  i włożyć do mięsa i ziemniaczków – zalać wodą, by pokryła wszystkie składniki, dodać bulionetkę i dusić na wolnym ogniu 45 min.
Cebulkę drobno posiekać i włożyć do garnka ok.15min. do końca gotowania, posypać papryczką chilli. Doprawić danie solą, pieprzem do smaku.
Na talerze wyłożyć porcje ragout i polać powstałym sosem, posypać natką pietruszki – podawać z kiszonymi ogórkami lub korniszonami.
SMACZNEGO!!!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...