Cieciorka duszona z kiełkami

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 puszka cieciorki

1 duży pomidor

1 średnia cebula

5 dkg pieczarek

3 duże ząbki czosnku

3 dkg kiełków fasoli Mung

1 łyżka oliwy z oliwek (II tłoczenie)

Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Cieciorkę odcedzić z zalewy. Czosnek bardzo drobno posiekać. Kiełki oczyścić z okryw nasiennych, kilkakrotnie przesiekać. Na patelnię wlać oliwę, dodać cebulę, zeszklić. Wrzucić pieczarki, smażyć przez 2 minuty, dodać zmiksowanego pomidora, czosnek i kiełki. Dusić wszystko przez 2 minuty. Podawać do mięs.

Smacznego!

file1258473605