Zupka paprykowa z ziemniakami
Artykuł zewnętrzny
W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis.
Czas : 45 minut
Składniki :
- 1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
- 5 ziemniaków
- 1 marchewka
- 1/2 słodkiej śmietanki
- garść pokrojonego koperku
- pieprz mielony
- maggi
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek. Doprawić do smaku .
Zupa wyszła przepyszna – żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .
W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów – ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę. Zupa jest fantastycznie aromatyczna.