Zupka paprykowa z ziemniakami

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

W zasadzie to bardziej pomysł niż przepis.

Czas : 45 minut

Składniki :

  • 1,5 litra wywaru od gotowania faszerowanych papryk w sosie grzybowym ( ,,Faszerowane papryki na grzybowo ,, )
  • 5 ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1/2 słodkiej śmietanki
  • garść pokrojonego koperku
  • pieprz mielony
  • maggi

Ziemniaki i marchew obrać i pokroić ( ziemniaki w kostkę a marchew w plasterki ) . Wrzucić do wywaru i gotować do miękkości . Wlać śmietankę . Wsypać koperek. Doprawić do smaku .

Zupa wyszła przepyszna – żebym specjalnie taką chciała zrobić to pewnie by było ciężko . Wstawiaj jako przepis żeby zapamiętać , a i podpowiedzieć innym , ze warto wykorzystywać wywary lub pozostałości po gotowaniu czegoś bo nadają się fantastycznie na zupy .

W zasadzie można wykorzystywać podobnie np. wywar z gotowania pulpetów – ważne by zestawić smak wywaru z mielonego, papryki i grzybów robiąc potem na tym kartoflankę. Zupa jest fantastycznie aromatyczna.

file1301931036



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...