Lekkie wiosenne śniadanie na waflu
Artykuł zewnętrzny
Wiosna inspiruje do podawania lekkich przekąsek.
Czas : 5 minut
Składniki :
- 2 wafle extra cienkie Good Food ( do wyboru kukurydziane lub ryżowe )
- 6 łyżek białego sera
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 5 dużych rzodkiewek
- 2 łyżeczki drobno pokrojonego koperku
- sól morska do smaku
Ser rozetrzeć ze śmietaną i doprawić do smaku solą. Na każdy wafel położyć po 3 łyżki sera. Wokół brzegów sera zrobić zieloną otoczkę z koperku. Rzodkiewki 4 sztuki utrzeć na tarce jarzynowej – grube oczka. Nałożyć utarte rzodkiewki na środek warstwy sera. Udekorować połówką ozdobnie przyciętej rzodkiewki i gałązką koperku.
Podawać na świeżo. Proponuję do tego jakiś koktajl warzywny do popicia – będzie super witaminowe, lekkie śniadanko lub przekąska.