Greckie ciasteczka: Kurabiedes przepis na 20 szt.

21 marca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

* 0,5 kg mąki
* 0,3 kg masła
* 100 gr. Cukru
* 200 gr. posiekanych migdałów
* 2 żółtka jaja
* 0,5 op. proszku do pieczenia
* 3 łyżeczki koniaku
* 0,2 kg cukru pudru
* woda różana

file1300716552
Opis receptury

Mikserem utrzeć masło z żółtkiem i cukrem do uzyskania białego koloru. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i koniak po dokładnym wymieszaniu dodajemy posiekane migdały. Całą masę wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Poporcjować na dowolny kształt, poukładać na blasze, i piec w nagrzanym piekarniku 160 ­oC przez ok.. 20 min. Po upieczeniu skraplamy wodą różaną i posypujemy obficie cukrem pudrem.

Przepis pochodzi ze strony www.vafidis.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz