Greckie ciasteczka z otrębami
Artykuł zewnętrzny
Składniki
* Masło 300g
* Cukier brązowy 150g
* Miód naturalny 100g
* Otręby 700g
* Orzechy laskowe rozdrobnione 100g
* Cynamon mielony 1 łyżeczka
* Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
* Banany zmiksowane 4szt
Opis receptury
Rozpuszczamy w kąpieli wodnej masło, cukier i miód. Dodajemy orzechy laskowe, cynamon, proszek do pieczenia i otręby. Wszystko mieszamy i dodajemy na końcu banany. Wyrabiamy jednolitą masę i wykładamy ją na natłuszczonej blaszce do pieczenia na grubość ok. 2cm. Pieczemy w rozgrzanym do 170˚C piekarniku przez 25 minut. Kiedy ostygnie kroimy ciasto na małe kawałki.
Przepis pochodzi ze strony www.vafidis.pl