Kapłun

30 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg czerstwego chleba, 25 dag słoniny, 1 cebula (10 dag), 2 łyżeczki przyprawy Kucharek, pieprz czarny mielony Prymat

Chleb pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2 1/2 l wody, dodać Kucharka i pieprz, gotować 5 min. Słoninę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano z obraną i drobno pokrojoną cebulą. Chleb zalać gotującą wodą z garnka i zostawić pod przykryciem na 2-3 min. Dodać słoninę z cebulą, wymieszać i podawać.

źródll: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...