Mus truskawkowy pod czekoladową pierzynką

19 marca 2011, dodał: moris
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1. 0,5 kg mrożonych truskawek pachnących słońcem

2. jeden banan

3. łyżka miodu

4. o,5 tabliczki gorzkiej czekolady

Lekko romrożone truskawki zmiksować w blenderze, dodać obranego banana i ponownie zmiksować. Mus dosłodzić łyżką pysznego miodu.

Tak przygotowany mus przełożyć do 4 szklanych naczyń.

Czekoladę rozpuścić na parze i polać nią przygotowany mus.

Udekorować listkiem mięty.

A teraz nie pozostaje nic innego jak zajadać się mroźno – gorącym musem truskawkowym przypominającym o zbliżającym się lecie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...